O rețetă de paste cu dovlecel, brânzeturi fine și semințe de cânepă. Ați gustat vreodată brânză gorgonzola în combinație cu sâmburi de nucă? Asocierea se servește de obicei pe platourile cu brânzeturi și este foarte apreciată de către gurmanzi.
Propunerea noastră pentru astăzi este să încercați această rețetă ușoară de paste, care ne oferă posibilitatea să ne bucurăm de frăgezimea dovleceilor de sezon. După cum ați observat, semințele de cânepă au un gust foarte asemănător cu cel de nucă. De aceea potrivirea de arome este garantată.
1. Paste cu dovlecel: ingrediente pentru 2 porții
2. Paste cu dovlecel: mod de preparare
Se pun pastele la fiert în apă cu sare. În funcție de tipul pastelor se urmărește pe ambalaj timpul de preparare. Într-o tigaie se pune untul la topit, după care se adaugă usturoiul mărunțit. Se curăță și se feliază dovlecelul, după care se adaugă în tigaie. Se călește timp de 5 minute, după care se adaugă gorgonzola. Se lasă la topit timp de 3 minute, după care se adaugă vinul alb. Rolul vinului este de a oferi o textură cremoasă sosului. După omogenizare (aproximativ 5 minute) se adaugă pastele și se amestecă timp de 1 minut. Se feliază subțire ardeiul copt și se adaugă în tigaie. După ce ai amestecat compoziția, așează pastele pe farfurie. Acum poți să adaugi parmezanul ras, semințele de cânepă și piperul. Sare poți adăuga doar dacă este nevoie. Atât gorgonzola cât și parmezan/ ceddar sunt sărate.
Sfat: Poți încerca să găsești ardei copt în magazinele de tip super/hypermarket, la raionul cu servire. Sau poți coace ardeiul acasa. Pentru indicații pas cu pas, te ivităm să citești acest articol.
Dacă doriți să serviți un vin potrivit, vă recomandăm acest articol care vă învață cum să asociați vinul la tipul de brânză preferat.