Informatii utile

Proteina din canepa

Ati auzit vreodata de proteina din canepa? Nu? Ei bine, acum este timpul! Pentru ca aceasta pulbere verde este plina de surprize!

Dar ce este de fapt in aceasta proteina din canepa?

In primul rand proteine, multe, multe proteine ​​… Dupa cum probabil stiti, proteinele sunt un element de baza al corpului nostru, ele sunt in fiecare celula si, prin urmare, sunt necesare pentru multe functii importante. O singura proteina este formata dintr-un lant de aminoacizi. Acesti aminoacizi sunt cea mai mica unitate de proteine ​​si responsabili pentru multe procese din corpul nostru. Cu cat compozitia acestor lanturi de aminoacizi este mai asemanatoare cu proteina umana, cu atat mai bine organismul tau poate absorbi proteina. Aceasta se numeste si valoarea biologica a unui aliment. Acessta arata cat de eficient corpul tau poate absorbi proteina continuta in alimente si sa o transforme in proteina proprie a organismului. Proteina din canepa are o valoare biologica foarte mare. De exemplu, praful proteic din canepa Laia’s are o valoare biologica de 86, comparativ cu soia cu 84, orez cu 81, fasole cu 72 si mazare cu o valoare de doar 43.

In general, exista aproximativ 20 de aminoacizi cunoscuti – opt dintre ei sunt esentiali pentru organismul nostru. Asta inseamna ca nu pot fi produsi de corpul nostru, ci trebuie sa ii procuram prin alimentatie Proteina din canepa contine toti acesti opt aminoacizi esentiali, atat in ​​cantitate suficienta, cat si in proportie perfecta unul cu celalalt. Din acesti aminoacizi, corpul nostru poate produce toata proteina necesara de care avem nevoie.

Proteine ​​din canepa pentru muschi sanatosi

Pulberea de proteine ​​din canepa nu este importanta doar pentru sportivi sau culturisti, ci si, de exemplu, o alternativa optima la proteine ​​animale, fiind ideala pentru vegani si vegetarieni. Dar, in general, oricine isi poate suplimenta dieta cu pudra proteica din canepa, deoarece atunci cand facem sport sau suntem activi, apar fisuri microscopice mici in muschii nostri. Astfel, organismul nostru are nevoie de proteine, deoarece cu ajutorul proteinei, aceste mini-fisuri pot fi reparate imediat. Pentru aceasta, proteina din canepa cu biodisponibilitatea ridicata este destul de potrivita. Deoarece este atat de bine si rapid procesata de corpul nostru, este excelenta pentru construirea, repararea si protejarea muschilor nostri. Perfect inainte de antrenament sau pentru regenerare de dupa antrenament. In comparatie cu proteina din zer, proteina de canepa nu se acumuleaza in organe, este bine utilizata si este foarte usor de digerat. Deoarece proteina de canepa poate fi atat de usor absorbita de corpul nostru, cu greu apar produse reziduale acide, in schimb, ea este metabolizata alcalin si sprijina un echilibru acid-bazic sanatos al corpului nostru.

Proteina din canepa ne ajuta sa slabim!

Un aport suficient din toti aminoacizii esentiali poate ajuta astfel la regenerarea corpului si la mentinerea greutatii corporale. Proteina din canepa stimuleaza in plus metabolismul. Acest lucru se intampla deoarece o treime din caloriile ingerate sunt procesate si arse direct. Deci, daca doriti sa pierdeti cateva kilograme, ar trebui sa incercati sa va cresteti aportul de proteine. Un alt plus este ca proteina din canepa nu provoaca intoleranta, deoarece este lipsita de gluten, lactoza si nuci. Doua linguri (30g) de pudra proteica din canepa ofera corpului tau 1/3 din proteinele necesare zilnic, precum si antioxidanti, vitamine, minerale si clorofila.

Sfaturi pentru utilizare

Puteti utiliza pudra proteica din canepa Laia’s intr-o varietate de moduri, fie intr-un smoothie, intr-un suc proaspat stors, intr-o salata de fructe, pentru a coace un tort delicios sau o paine sanatoasa.