homemade pesto
Rețete

Homemade pesto. O rețetă simplă, pe care o poate prepara oricine

Această rețetă de homemade pesto este foarte sănătoasă, se prepară simplu din ingrediente de sezon și nu necesită fierbere sau coacere. Te bucuri de potențialul nutritiv complet al ingredientelor proaspete.

Nu ne săturăm să găsim rețete simple în care să folosim semințe decorticate, ulei presat la rece sau pudră din cânepă. Sunt atât de sănătoase încât le includem zilnic în dieta noastră.

Avantajul este că, datorită sursei de calitate și a metodelor de procesare minim invazive, gustul lor este neviciat, blând, cu o aromă naturală care seamănă cu cea de nucă. Se potrivește atât în preparatele dulci cât și în cele sărate.

Rețeta de astăzi au preparat-o prietenii noștri de la Cămara din Totești care folosesc cu drag produsele noastre.

Homemade pesto, pas cu pas

Ingrediente:

  • Verdețuri de sezon. Puteți folosi usturoi verde, ceapă verde, frunze de spanac, lobodă, leurdă, busuioc.
  • Ulei de cânepă presat la rece
  • Semințe decorticate de cânepă
  • Parmezan
  • Sare și piper

Preparare:

Tocați mărunt verdețurile. Dacă doriți ca pesto-ul dumneavoastră să aibă o consistență cât mai apropiată de sos, puteți adăuga uleiul și să folosiți blenderul de mână pentru omogenizare. După obținerea pastei, adaugați semințele și parmezanul ras, apoi adăugați sare și piper după gust.

Cantitatea de ingrediente o puteți ajusta după preferințe și după gust.

Rețeta voastră de homemade pesto este gata! O puteți servi ca atare, cu pâine prăjită sau puteți folosi sosul pentru a prepara paste.

Potențialul nutritiv al ingredientelor

  • Usturoi verde: conține vitamina K, vitamina A, vitamina C, Vitamina B9, vitamina B6, mangan şi este o sursă importantă de fier.
  • Ceapă verde: conține vitamina C, vitamina B9, potasiu, calciu, alicină, clorofilă și cvercitină (antioxidant)
  • Frunze de sezon: bogate în antioxidanți, care neutralizează radicalii liberi și astfel încetinesc procesul de îmbătrânire celulară
  • Semințe decorticate de cânepă: sursă de proteine de calitate
  • Ulei de cânepă presat la rece: este special datorită raportului optim între Omega 3 și Omega 6, de 1:3. Legătura optimă între acizii grași esențiali face ca acest tip de ulei să acționeze holistic, contribuind la reinstalarea echilibrului și la reglarea mai multor structuri: echilibru hormonal, scade colesterolul rău din sânge, funcționarea optimă a sistemului cardio-vascular, îmbunătățirea vederii, susține sistemul imunitar, contribuie la sănătatea sistemului nervos.

Poftă bună!

Comandă semințe decorticate de cânepă și ulei presat la rece de aici! Așteptăm poze cu preparatul vostru pe adresa office@laias-organic.ro

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *