chiftele vegetariene bogate în proteine
Rețete

Chiftele vegetariene bogate în proteine. Rețetă.

Pregătește și tu chiftele vegetariene bogate în proteine. Dacă reduci consumul de carne ai grijă de corpul tău, dar și de planetă. Laia’s România îți oferă proteine vegetale din surse prietenoase cu mediul, doar de la fermieri locali din U.E.  

Ingrediente pentru chiftele vegetariene bogate în proteine

  • Bazăo conopidă medie
  • Condimente: sare, piper, curry. După gust, mai puteți folosi chimen măcinat sau chiar schinduf.
  • Extra gust: ceapă, usturoi, brânză maturată rasă (parmezan sau emmentaler). Aproximativ 100 g, ajustați cantitatea după gust.
  • Verdețuri: mărar sau pătrunjel proaspăt, 2 legături
  • Proteină: ou (1 buc), pudră proteică din cânepă și/ sau semințe decorticate de cânepă. Aceste ingrediente au și rolul de a lega compoziția. Puteți ajusta cantitatea în funcție de cât de proteic doriți să fie preparatul.

Câte proteine trebuie să consumăm zilnic?

Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară recomandă consumul de 0,83 g de proteine pentru 1 kg greutate corporală. Exemplu: o persoană care cântărește 59 kg va avea un necesar de 0,83 x 59 = 49 grame de proteine/zi.

Pudra proteică Laia’s (hyperlink) are 50,5g de proteine per 100 g de produs, iar semințele decorticate (hyperlink) au 33,2g de proteine per 100 g de produs.

Preparare

Se fierbe conopida, se lasă la răcit, după care se mărunțește. Poți folosi un robot de bucătărie (chopper), poți toca din cuțit sau chiar folosindu-te de ustensila de făcut piure. Se mărunțesc ceapa, usturoiul și verdețurile, se rade brânza și se amestecă toate ingredientele (adăugați oul, condimentele și pudra proteică/ semințele decorticate). După ce formați chiftelele, aveți opțiunea de a le prăji în tigaie sau de a le coace în cuptor. Dacă alegeți să folosiți cuptorul, atunci adăugați puțin ulei în compoziție înainte să le puneți pe tavă (cu foaie de copt).

Atenție! Este important să preîncălzești cuptorul. Folosește treapta 2 sau aproximativ 190 grade. Chifteluțele se vor coace destul de repede, practic ele trebuie să prindă o crusta aurie. Lasă 10 minute în cuptor, după care întoarce-le pe partea cealaltă și mai lasă-le 10 minute.

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *