Biscuiti cu seminte de canepa
Rețete

Biscuiți cu semințe de cânepă. Rețetă de casă

Rețeta de biscuiți de casă cu semințe de cânepă și pudră proteică din cânepă este ușor de preparat și poate fi o gustare sănătoasă între mese. Partea bună este că produsele din semințe de cânepă au un gust fin, plăcut, asemănător cu cel de nucă.

Rețetă de biscuiți de casă cu semințe de cânepă

Ingrediente:

  • o cană de semințe decorticate de cânepă Laia’s
  • 2/3 cană de pudră proteică Laia’s
  • 100 gr zahăr brun
  • 2 gălbenușuri mari
  • 2 linguri unt (scoate-l din frigider cu 30 min înainte să prepari compoziția. Este bine să fie puțin moale pentru omogenizare ai ușoară)
  • o linguriță praf de copt
  • poți adăuga după gust o linguriță de scorțișoară, praf de nucșoară și/ sau cacao
  • un vârf de cuțit de sare

Preparare:

Mixează untul și zahărul brun până când se omogenizează, apoi adaugă gălbenușurile și amestecă. Adaugă pudra proteică, semințele de cânepă, praful de copt, condimentele și mixează timp de 2,3 minute.

Preîncălzește cuptorul la 200 grade și pregătește hârtia de copt.  Până când se încinge cuptorul, modelează biscuiții și așează-i în tavă. Îi poți lasă la copt între 5 – 10 minute până când fac crustă, apoi îi scoți și îi lași la răcit.

Poți să îi servești simpli, cu o cană de lapte sau, dacă ești pofticios/oasă, poți să pregătești o glazură de ciocolată. Este o gustare bună pentru tine, dar și pentru cei mici, o alternativă sănătoasă la dulciurile din comerț. Pudra proteică și semințele de cânepă sunt o sursă bogată de fibre, proteine, Omega 3 și tot spectrum de aminoacizi esențiali necesari corpului uman.

Dacă te-am convins cu rețeta aceasta, atunci poți cumpăra semințe decorticate din cânepă de aici și pudră proteică din semințe de cânepă de aici!

Pentru mai multe alegeri sănătoase de servit la gustarea dintre mese îți recomandăm acest articol, click!

 

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *